(050) 85 15 251  info@bedrijfsuitjesgroningen.nl

Wijnproeverij

Tijdens de wijnproeverij worden zes verschillende wijnen aangeboden. Naast de geschiedenis en het productieproces zal het proeven en ervaren van de smaken tijdens de proeverij centraal staan. Hoe kun je goede wijnen onderscheiden van Chateau Migraine, wat zijn de officiële regels voor het schenken van de verschillende soorten wijnen en wordt iedere wijn beter naarmate hij langer ligt? Een deskundige zal antwoord geven op deze vragen en jullie verrassen met leuke informatie.

Details

Euroteken   20,50 p.p. incl. btw

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   1,5 uur

tip   Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,50 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

Whiske(y) proeverij

Tijdens deze whisk(e)yproeverij worden, afhankelijk van de boeking, 4 of 6 Single Malt Whisk(e)y’s aangeboden. Het proeven en onder woorden brengen van wat je in de whisk(e)y’s proeft wordt “Nosing and Tasting” genoemd. Dit vanwege het feit dat het er bij het proeven van whisk(e)y om gaat al je smaakzintuigen mee te laten werken.

Bij “Nosing and Tasting” gaat het er uiteindelijk om hetgeen je proeft om te zetten in de juiste termen. Veelal wordt er voor het verwoorden van de verschillende smaken die worden aangetroffen in whisk(e)y gebruik gemaakt van de geur van natuurproducten als bloemen, gras, jodium, turf en vanille. Deze begrippen zijn terug te voeren op de streek en productiewijze van de verschillende whisk(e)y’s. Als jullie er klaar voor zijn om de smaakpapillen aan deze test te onderwerpen, dan zijn jullie bij ons aan het juiste adres!

De heren waren op tijd klaar om ons te ontvangen en waren erg flexibel in het aanpassen van hun programma. Met een groep van +- 45 man is het soms moeilijk iedereen ergens op tijd te krijgen of allemaal de aandacht te behouden voor de presentatie. Deze heren lieten zich echter niet afleiden en hebben het voor elkaar gekregen een goed en duidelijk verhaal te houden bij elke whiskey. Erg leuk om te zien dat de heren 6 whiskey’s hadden uitgekozen die men niet alledaags tegen komt. Ook was er een combinatie van whiskey’s uitgekozen waarbij men goed kon vergelijken of verschillen kon ervaren.

Thomas en Pieter

Details

Euroteken  20,50 p.p. incl. btw

voor 4 whisk(e)y’s of

Euroteken    24,50 p.p. incl. btw

voor 6 whisk(e)y’s

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   1 uur voor 4 whisk(e)y’s of

1,5 uur voor 6 whisk(e)y’s

tip   Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,50 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

Bierproeverij

De ontstaansgeschiedenis, de productiewijze, het verschil tussen pils en bier, de oorzaak van kleurverschillen en vele andere leuke verhalen en weetjes maken van een bierproeverij een schitterende activiteit!

Wij willen jullie met de bierproeverij graag kennis laten maken met zeven zorgvuldig geselecteerde speciaalbieren. Bij deze zeven zeer diverse speciaalbieren, zullen de verschillende smaakpatronen duidelijk te onderscheiden zijn. Jullie gaan zelf achterhalen welk biertje je proeft en wat de bijbehorende alcoholpercentages en smaakkenmerken zijn. Uiteindelijk wordt één van de deelnemers verkozen tot fijnproever en daarmee tevens winnaar van de dag! De bieren die onder andere geproefd zullen worden zijn: blond, dubbel, trappisten, abdijbieren, weizenbier en- of ale bieren. Combineer de bierproeverij eens met een tapwedstrijd! Tijdens de proeverij zullen jullie een aantal speciaalbieren van de tap en op fles proeven. Tevens zal onze medewerker jullie informatie geven over de geschiedenis en het productieproces van deze bieren. Na deze proeverij wordt er gestart met de uitdagende biertapwedstrijd. Tijdens de biertapwedstrijd worden jullie tapkwaliteiten op de proef gesteld. Onder deskundige begeleiding worden jullie geïnstrueerd en gejureerd op de kwaliteiten als castelijn. Onze medewerker zal beoordelen op verschillende criteria.

Het enthousiasme en de kennis van degene die de workshop gaf was fantastisch. De geserveerde hapjes pasten uitstekend bij de proeverij en er was meer dan voldoende.

Patrick

Wij hebben een hele mooie avond gehad met ons team in de Toeter. Onze bierproeverij specialist, Koen, vertelde goede verhalen tussen de verschillende bieren door. Daarnaast wist hij antwoord op bijna al onze vragen. Hulde aan Koen!

Anneke

Details

Euroteken   20,50 p.p. incl. btw

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   1,5 uur

tip  – Smakelijke toevoeging: Voor slechts € 4,50 per persoon serveren wij bijpassende delicatessen

– Jullie krijgen 7 proefglazen met speciale bieren

– Deze proeverij kan ook op een open rondvaartboot plaatsvinden

– Voor € 5 kan er een herinneringsglas + flesje uitgereikt worden

– Ook is het mogelijk een bierproeverij in combinatie met de tapwedstrijd te reserveren

Tapwedstrijd

Euroteken   25,50 per persoon incl. btw.  

personen   Minimaal 8 personen

46385_1-178x200   2 uur

tip   – In combinatie met een tapwedstrijd krijgen jullie tijdens de proeverij 4 proefglazen met speciale bieren!

– Combineer de activiteit met een buffet of boek het complete arrangement.