Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Zoek uitjes

Rockin’ Ludina

Rockin’ Ludina Brewery is een jonge brouwerij uit de stad Groningen. Met eigenzinnige recepten, maar tevens mooie bieren heeft het binnen een jaar een plek verworven in de markt. Waar eerst op kleine schaal werd gebrouwen, wordt er nu wekelijks met een team processen besproken en zo veel mogelijk bieren gebrouwen in een speidel installatie en afgevuld.

De Brouwerij

Op 19 juni 2015 vond de presentatie plaats van het eerste bier van brouwerij Rockin’Ludina uit Groningen. Niet voor niets vond deze presentatie plaats in cafe de Toeter in Groningen. De brouwers brouwden hun eerste bieren op kleine schaal aan boord van de uit 1910 stammende Tjalk de Ludina. In het ruim van de Tjalk werden meerdere recepten door brouwer Devin Ummels ontwikkeld zoals een Brown Ale, White IPA, etc. Sinds eind 2015 wordt gebrouwen op een 50 liter Speidel installatie in de stad Groningen

Duurzaamheid

Op onze bierflessen zit geen statiegeld. Het schoonmaken van de vele flessen die we tegenwoordig vullen, kost verschrikkelijk veel tijd, water en chemicaliën. Onze flessen mogen dus gewoon de glasbak in. Het glas gaat terug naar de fabriek, waar er weer nieuwe flessen van worden gemaakt. Dit systeem is tegenwoordig erg efficiënt. Ook gebruiken wij geen statiegeldkratten meer, maar zitten de flessen tegenwoordig in een doos van gerecycled karton, die gewoon bij het oud papier mag.